Things then vs.now...

Dagens rubrik :D Ville skriva kort om saker jag anser har förändrats betydligt på de senaste 10 åren...
 
1. Kärlek mellan Man och Kvinna...eller kvinna/kvinna och man/man?
 
När jag växte upp bestod min barndom t.ex. av en massa sagor, i sagorna beskrevs prinsen och prinsessan tydligt, kärlek och hur det gick till. Alltså kärleken mellan man och kvinna, numera är det så vanligt, nästan naturligt för många att sagan inte bara går till med Män och kvinnor, häromdagen hörde jag ett barn säga "men tänk om kvinnan inte förälskar sig en man? Kanske hon träffar en annan kvinna, eller en man och en annan man?" Jovisst, skulle nån ha sagt det åt mig som liten skulle jag säkert ha rynkat på näsan och tänkt "Usch, konstigt!" Och det,  endast för att sagorna, som barn anser trovärdiga i en viss ålder, lär dem att äkta kärlek förr skulle vara motsatta kön, då det numera går att älska oavsett kön, vet många som är emot det, men jag är inte en av dem! Äkta kärlek kommer i alla former! Älskar man så ska man få göra det! <3 :) Kärlek till alla no matter what gender! Because everyone deserves love!
 
2. Dagens ungdom och teknologi...
 
Ja, det här kanske jag inte behöver förklara så grundligt, det märks ju väldigt tydligt att barn och teknologin kommer närmare varann...Nuförtiden, om ett barn inte får lov av sina föräldrar att köpa en samsung, Nokia eller Iphone på första eller andra klass för att kunna kommunicera med sina kompisar så blir dom hysteriska, mobbade eller deprimerade?? What´s that about?? När jag gick på första och andra klass fick jag en gammal (på den tiden modern) Nokia som jag ENDAST kunde ringa med, nu spelar de spel på dem, chattar via Whatsapp, just för att teknologin har kommit framåt, visst, det är GREAT! Stora företag tjänar mängder med pengar...Men vad händer då med barnen och deras utomhustid? De sitter inne vid en skärm och glor...Till exempel...En dag på mitt jobb vid mellanmålet började barnen diskutera om olika appar de hade på sina mobiltelefoner..."Jag har Facebook, jag har candy crush, Jag har Whatsapp"....Då jag sedan avbröt dem med "Och när jag var i er ålder hade jag ett hopprep"...Och jösses vad det blev liv och skratt i rummet....Men ja, så var sanningen, det var så det var...Tycker i alla fall att små barn inte ska behöva kommunicera mer med telefoner än att kunna ringa till föräldrarna då de ska bli hämtade från skolan etc...Inte förrän de är åtminstone äldre...
3. Uppfostran av barn och unga...
 
Jag diskuterade detta med min mamma, och vi höll båda med om att dagens uppfostringsmetoder är alltför slappa! Visst, man ska inte mer få slå barnen med riskvistar, men nuförtiden är det ungefär som detta:
Do I have to say more?...
Nåja, dagens uppfostran, många föräldrar gör rätt i att ibland sätta hårt åt barnen att Nej är nej! Men den fria uppfostran är alldeles för slapp, barnen tror dom får göra vad de vill, de blir spydiga och uppkäftiga...Inte alla men det finns de barn :/
 
4. Och lite blandat...
 
Ja, här kommer bilder på lite blandat jag tycker stämmer in rätt så bra :P
 
Så det var allt för idag! Ett lite annorlunda inlägg, Nu ska jag njuta av att det äntligen är fredag imorgon! Och på lördan får jag träffa Samu igen<3 Ha de gott! :)
 

Kommentera här: